Descriere

Activitatea Cabinetelor de Chirurgie generala si Chirurgie Vasculara in incinta fostei Policlinici din Huedin a inceput ca si initiative privata din luna februarie a anului 2014 in urma inchirierii spatiilor respective de la Primaria Municipiului Huedin in urma unei licitatii.

Functionarea acestora a fost avizata corespunzator in prealabil de catre Colegiul Medicilor din Romania, filiala Cluj precum si de catre Directia de Sanatate Publica Judetului Cluj.

Aceste cabinete vin in sprijinul populatiei orasului Huedin, dar si a celei din localitatile invecinate, multe dintre ele izolate, pentru a avea acces la consultatii chirurgicale si investigatii de specialitate. Nu trebuie uitata situarea geografica a orasului Huedin la limita a trei judete invecinate Cluj, Bihor si Salaj.

Cabinetul de Chirurgie generala ofera consultatii de specialitate si este deservit de catre medicul Dr. Stancu Bogdan – medic specialist chirurgie generala.

Acesta lucreaza in cadrul Clinicii Chirurgie II Cluj-Napoca a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, cazurile consultate putand fi apoi rezolvate chirurgical in acest serviciu.

Cabinetele dispun de un Ecograf color performant MINDRAY Z5 pentru Ecografie generala si Doppler achizitionat cu ajutorul filialei din Romania a Fundatiei TEAMCO din Elvetia. De asmenea dispunem de Electrocardiograf si Electrocauter precum si de instrumentar chirurgical de specialitate (ASANUS, Germania).

In ceea ce priveste consultatiile de chirurgie generala ele se adreseaza unei largi palete de patologii dintre care enumeram: chirurgia peretelui abdominal (hernii inghinale, hernii ombilicale, eventratii), apendicita, colecistita, hernie hiatala, obezitate morbida, neoplasm de stomac, colon sau rect, hemoroizi, abcese perianale, boala pilonidala, chist hidatic hepatic, neoplasm mamar, ocluzii intestinale, varicocel, hidrocel, varice ale membrelor inferioare, etc.).

Consultatiile de chirurgie vasculara se adreseaza patologiei arteriale – arteriopatia cronica obliteranta a membrelor inferioare (ischemie cronica, ischemie critica, ischemie acuta) dar si celei venoase (varice ale membrelor inferioare, tromboflebita superficiala sau profunda) precum si pacientilor hemodializati care necesita fistule arterio-venoase, etc.